Hírek

Tájékoztatás a nyelvvizsgával nem rendelkező, de záróvizsgázott hallgatók számára

A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV.10.) számú Korm. rendelet 6.§-a a következőt mondja ki: „Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Ennek értelmében, aki korábban bármikor, de legkésőbb 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, a nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól mentesül, és oklevelét ki kell állítanunk.

Az oklevél kiállításával kapcsolatban az alábbiakat kell tudni:

A korábban záróvizsgázott hallgatók oklevele nincs előre elkészítve. Az oklevél előállítási folyamatának lépéseit jogszabály rögzíti. Az oklevél közokirat, mely akkor állítható ki, ha a kiállításhoz szükséges minden feltétel maradéktalanul teljesül. Ez a feltétel ebben az esetben a nyelvvizsga mentességre vonatkozó fenti rendelkezés, mely alapján most indul el a kiállítási folyamat. A kész diplomákban 2020-as dátum fog szerepelni, és a jelenleg érvényes személyes adatokra lesz kiállítva.

Mivel Magyarországon jelenleg minden felsőoktatási intézmény csak online oktatást és ügyintézést folytathat, kérjük volt hallgatóinkat, hogy a kijárási korlátozás szabályait is figyelembe véve, ne induljanak útnak, hogy intézményünkben oklevelüket személyesen átvegyék. Az átadás módjáról honlapunkon később adunk tájékoztatást.

Ha további kérdéseik lennének, kérjük, hogy az srta@tirek.hu címre írjanak, ez a hivatalos ügyintézés helye.

Kérjük a fentiek szíves megértését, türelmüket. A Tanulmányi Osztály munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a folyamatot mielőbb lezárhassák, és volt hallgatóink minél hamarabb kézbe vehessék diplomájukat.

Tanulmányi Osztály

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság tájékoztatója hallgatók részére (2020. ápr. 17.)